колеги благодаря за отговоритре, наистина има логика да е тази пластина,защото някои преди мен е отварял картера и може би е правен ремонт на колата, защото варви мн добре и непуши , но това мн ме притесняваше, може би предните които са отваряли не са я стегнали достатачно, но преди 300км смених масло и сега не ми се сменя пак само заради тая ламаринка, ако е от нея няма да го отворя скоро, но имам друг проблем под дюзите ми се сабира локвички от масло а невиждам откаде идва това масло, защото от гарнитурата на капака не испуска и нищо не слиза надолу, ако може помагаите, а иначе това дранкане в картера се чува само при ниските обороти. имам и още един вапрос, капе ми вода от страната кадето е турбото и немога да разбера от него ли е има ли логика да е от там, и какжа жода има около турбото, виждам че радиатора ми не испуска но нз ве4е какво да мисля за тази кола все едно сам си вземал тракииска гробница, лопа от всякаде но за там ще чета другите статии за тези шарнири и носачи
Известие
Collapse
No announcement yet.
тракане в картера на 156
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от vip86 Покажи съобщениеколеги благодаря за отговоритре, наистина има логика да е тази пластина,защото някои преди мен е отварял картера и може би е правен ремонт на колата, защото варви мн добре и непуши , но това мн ме притесняваше, може би предните които са отваряли не са я стегнали достатачно, но преди 300км смених масло и сега не ми се сменя пак само заради тая ламаринка, ако е от нея няма да го отворя скоро, но имам друг проблем под дюзите ми се сабира локвички от масло а невиждам откаде идва това масло, защото от гарнитурата на капака не испуска и нищо не слиза надолу, ако може помагаите, а иначе това дранкане в картера се чува само при ниските обороти. имам и още един вапрос, капе ми вода от страната кадето е турбото и немога да разбера от него ли е има ли логика да е от там, и какжа жода има около турбото, виждам че радиатора ми не испуска но нз ве4е какво да мисля за тази кола все едно сам си вземал тракииска гробница, лопа от всякаде но за там ще чета другите статии за тези шарнири и носачи
пиши от къде си,за да знаеме къде да те упътимеsigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
-
Първоначално публикувано от vip86 Покажи съобщениеколеги благодаря за отговоритре, наистина има логика да е тази пластина,защото някои преди мен е отварял картера и може би е правен ремонт на колата, защото варви мн добре и непуши , но това мн ме притесняваше, може би предните които са отваряли не са я стегнали достатачно, но преди 300км смених масло и сега не ми се сменя пак само заради тая ламаринка, ако е от нея няма да го отворя скоро, но имам друг проблем под дюзите ми се сабира локвички от масло а невиждам откаде идва това масло, защото от гарнитурата на капака не испуска и нищо не слиза надолу, ако може помагаите, а иначе това дранкане в картера се чува само при ниските обороти. имам и още един вапрос, капе ми вода от страната кадето е турбото и немога да разбера от него ли е има ли логика да е от там, и какжа жода има около турбото, виждам че радиатора ми не испуска но нз ве4е какво да мисля за тази кола все едно сам си вземал тракииска гробница, лопа от всякаде но за там ще чета другите статии за тези шарнири и носачи
По всичко което си написал почти съм сигурен че е 2.4jtd.
Ако е така, дюзите се притягат с шестогам, а тракането най вероятно ти идва от успокоителя на веригата на маслената помпа. Ще трябва да свикнеш с тоя шум.Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:36.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
От толкова прочетено за тракане тропане и т.н. ще ме накарате и аз да лягам под колата, за да гледам и слушам има ли и нещо...
Comment
-
дюзите 6те ги притегна, но не е от тях, защото течноста която се изпуска е масло а не нафта, дали е вазможно да има тапи за маслото които да са изгнили? аз попринцип съм чувал за тапи само на водата, а наистина под дюзите кадето се сабира маслото има една крагла дупка която е запушена, като тапа, трябва да забар6а хубаво да я видя и да направя някои снимка на теча хем да видя от каде трагва
Comment
-
Първоначално публикувано от vip86 Покажи съобщениедюзите 6те ги притегна, но не е от тях, защото течноста която се изпуска е масло а не нафта, дали е вазможно да има тапи за маслото които да са изгнили? аз попринцип съм чувал за тапи само на водата, а наистина под дюзите кадето се сабира маслото има една крагла дупка която е запушена, като тапа, трябва да забар6а хубаво да я видя и да направя някои снимка на теча хем да видя от каде трагва
Comment
-
Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщениеС какъв мотор е колата?
По всичко което си написал почти съм сигурен че е 2.4jtd.
Ако е така, дюзите се притягат с шестогам, а тракането най вероятно ти идва от успокоителя на веригата на маслената помпа. Ще трябва да свикнеш с тоя шум.В този случай наистина шума може да идва от веригата на помпата
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеАз сега разбрах че е дизел,съвсем се обърках с тези въпроси в една тема,от няколко колегиВ този случай наистина шума може да идва от веригата на помпата
Comment
Comment